Navarra

  • Pebrots farcits de bacallà

Es tracta d’un dels plats més tradicionals de la gastronomia navarresa, consistent en pebrots del piquillo, els quals s’emplenen amb una massa composta per bacallà i beixamel. Seguidament s’elabora una salsa amb porros, tomàquets, alls, farina, vi blanc, oli d’oliva, sal i aigua, en la qual es deixen coure durant uns 5 minuts els pebrots ja farcits.

comida típica de Navarra

  • Espàrrecs de Navarra

Els espàrrecs de Navarra tenen un gran prestigi, i la seva fama traspassa fronteres. Posseeixen Denominació d’Origen, i la seva qualitat procedeix en gran part del fet que tot el procés de la seva elaboració és completament artesanal, des de la seva recollida fins al moment en què és envasat.

Esparragos de Navarra

  • Carxofes amb cloïsses
    Aquest exquisit plat és un guisat amb cassola, en la qual es couen les cloïsses amb vi blanc, farina, all, julivert, oli d’oliva i aigua. Es deixa reduir lentament i, quan les cloïsses s’obren, es treuen i en el seu lloc es tiren les carxofes. Una vegada cuites aquestes es tiren les cloïsses per damunt, empolvorant amb julivert picat i abocant un doll d’oli d’oliva verge.
    alcachofas con almejas