Regió de Murcia

  • Tigres

Els Tigres són una altra de les tapes cada vegada més esteses per tota la nostra geografia per tractar-se de mossos de mar amb un toc especial. Les clòtxines són una vegada més l’ingredient estrela, d’esta rica tapa que es demana per unitats en els bars i que encara que no es caracteritza per ser de les més barates , si per tractar-se d’una de les més exquisides.

  • Michirones

Els Michirones, són un guisat molt típic de Múrcia, que se sol prendre com a tapa amb què calfar l’estómac en els mesos més freds. Este guisat, que té com a ingredient bàsic les faves seques, s’elabora coent les faves amb un full de llorer, un poc de vitet, xoriço, un os de pernil i pebre roig, que pot ser dolç o coent, fins que estiguen tendres i hagen adquirit un to marró.

  • Zarangollo

El zarangollo és potser un dels plats de la gastronomia murciana que més fronteres ha traspassat. De fàcil elaboració, consistix en un fregit de carabasseta, ceba i ou batut, a què se li pot afegir creïlla si es desitja, i que se sol consumir en calent, tant en tapa, com de primer plat.