Comunitat Valenciana

  • Creïlles braves

Esta és la tapa més típica vages on vages, i, per descomptat, una de les tapes valencianes més mítiques. Això sí, les creïlles braves valencianes no serien el mateix sense un bon allioli.

  • Titaina

La titaina és tradició valenciana 100% i és una de les tapes valencianes més típiques de la zona del Cabanyal de València, que també pot servir-se com a farcit de pastissets o d’un entrepà (sí, les tapes valencianes poden i han de ficar-se en un entrepà sempre que siga possible) . El seu origen està lligat a la tradició pesquera de la zona i solia menjar-se sobretot en Setmana Santa, encara que ara ja es cuina durant tot l’any.

  • Clotxines

La clotxina, és de color més taronja i de grandària molt més xicotet que la clòtxina, però tot el que té de xicoteta ho té de sabor.

La seua elaboració és molt senzilla: només necessites oli, llima i una olla. Si vols afegir-li una purna extra, afig un all i un poquet de pebre en la cocció.