Castella-la Manxa

  • Atascaburras

O millor dit AtaJcaburras amb “J” manxega, que és com ho escoltareu en l’altiplà sud. Esta entrada ve perfecta per al dia de hui, perquè entre les tradicions manxegues es troba la de preparar a casa atascaburras el dia que cauen les primeres neus de l’invern. El seu nom, diu la història, que se deu al fet que este plat és tan agraït en l’estómac, que té la capacitat de “saciar fins a les burres”, generalment és d’un alt contingut calòric, però igual que totes les receptes, es poden graduar les quantitats per a fer un atascaburras equilibrat, i a més amb una valoració nutricional molt interessant.

L’ingredient bàsic és el bacallà en salazón, que s’ha de desalar el dia abans. Al bacallà se li uneixen la resta d’ingredients, que són patates cuites, all i oli d’oliva. Amb tot això s’ha de fer una massa amb una textura semblant al puré. Es tiren unes nous per damunt i, si es vol, unes rodanxes d’ou dur.

Atascaburras