Castella i Lleó

  • Costelles

La qualitat de les seves carns està tan valorada que en 1988 va aconseguir la Identificació Geogràfica Protegida. Procedent del bou, la vaca o la vedella, es prepara generalment rostint-la en la graella. Per conservar el seu sabor més original, no és freqüent acompanyar-ho amb espècies. Encara que hi ha els qui no renuncien a posar una miqueta de farigola per donar-li aquest toc especial.

Es tracta d’un gran filet que pot arribar a aconseguir el quilo, i fins i tot a superar-ho, i que simplement es posa en la graella fins que estigui feta amb el punt amb el qual ens agradi la carn. Generalment se sol servir acompanyat de patates i enciam. Un dels seus secrets és que la carn, abans d’elaborar-la, hagi reposat uns dies en la càmera, i que es tregui d’ella unes 3 o 4 hores abans de ser rostida, ja que en cas contrari podria resultar dura.
La costella se serveix normalment en una taula de fusta, ja que normalment per la seva grandària, no cap en un plat normal.

Fuente: Daniella Orsi